Wandelen in de bergen

Routes van 2 tot 8 uur

Vanaf je vakantiehuis bij Casa Lobera kun je heerlijk wandelen in de bergen. Wij hebben prachtige wandelroutes voor je, variërend van 2 tot 8 uur. Geniet van de natuur en de fantastische uitzichten. Wie weet, spot je tijdens je wandeling een roedel gemzen!

Stel een vraag

Grotwandeling

Samen met Martin

Vanaf Casa Lobera wandel je met Martin naar de grot La Fájara. Dit is een echte grot zonder verlichting. Spannend! Je wandelt door de ongerepte natuur in ongeveer 45 minuten naar de grot. Het is niet gemakkelijk om de ingang van de grot te ontdekken! Na het bezoek van de grot lopen we nog langs een riviertje dat uit de bergen komt met drinkbaar water, waarna we teruglopen naar Casa Lobera.

Bekijk de vakantiehuizen bij Casa Lobera

La Maroma

2065 meter

Ben je een ervaren wandelaar, dan kun je de Maroma (2065 meter) in het Tejeda gebergte beklimmen. Dit is het hoogste punt van de provincie Málaga. Het uitzicht over Axarquía is adembenemend. Vanaf een uitstekende punt kijk je over het nabijgelegen gebied van Granada. Aan de andere kant over de verre landen van Afrika.

Stel een vraag

Wandeling naar de watervallen

El Saltillo

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats om deze wandelroute te verbeteren en een hangbrug te plaatsen, reden waarom deze tijdelijk gesloten is voor het publiek. We zullen het melden zodra de route open is, naar verwachting na de zomer van 2020.

El Saltillo, de wandeling naar de watervallen, wordt ook wel de tweede Caminito del Rey genoemd, het broertje van de Caminito del Rey of De Caminito del Rey van de Axarquía. Wij hebben gasten gehad die de Saltillo zelfs een mooiere wandeling vonden dan de Caminito omdat deze natuurlijker is.

Vanuit ons dorp Canillas de Aceituno kun je deze wandeling met prachtige uitzichten maken. De watervallen bereik je in ongeveer 1,5 uur. De route is via een pad goed te volgen en eenvoudig te lopen. Onderweg kom je over twee gerestaureerde loopbruggen in de Almanchares kloof. Omdat het soms smalle pad ook langs steile berghellingen gaat, is deze wandeling niet geschikt voor kleine kinderen, ouderen en mensen met hoogtevrees.

Bekijk onze vakantiehuizen

Met Aletta en Martin hebben we vanuit de casa een gezellige en vooral prachtige natuurwandeling gemaakt. Hun gastvrijheid is ongekend; ze staan altijd voor je klaar. Zoals we reeds twee jaar terug zeiden, is het een prachtige locatie met prima bungalows, goed bereikbaar, en een prima uitvalsbasis naar mooie steden, strand en allerhande bezienswaardigheden. Wij kunnen alleen maar zeggen: je moet het echt een keer proberen.

Corine en Fred