Wandelen in de bergen

Routes van 2 tot 8 uur

Vanaf je vakantiehuis bij Casa Lobera kun je heerlijk wandelen in de bergen. Wij hebben prachtige wandelroutes voor je. Variërend van 2 tot 8 uur. Geniet van de natuur en de fantastische uitzichten. Wie weet spot je tijdens je wandeling een roedel gemzen!

Stel een vraag

Grotwandeling

Vraag naar de route

Vanaf Casa Lobera wandel je naar de grot La Fájara. Dit is een echte grot zonder verlichting. Spannend! Je wandelt door de ongerepte natuur in ongeveer 45 minuten naar de grot. Het is niet gemakkelijk om de ingang van de grot te ontdekken! Na het bezoek van de grot loop je langs een riviertje dat uit de bergen komt met drinkbaar water.  

Bekijk de vakantiehuizen bij Casa Lobera

La Maroma

2065 meter

Ben je een ervaren wandelaar? Dan kun je de Maroma (2065 meter) in het Tejeda gebergte beklimmen. Dit is het hoogste punt van de provincie Málaga. Het uitzicht over Axarquía is adembenemend. Vanaf een uitstekende punt kijk je over het nabijgelegen gebied van Granada. Aan de andere kant over de verre landen van Afrika.

Ask a question

El Saltillo

Wandelroute met spectaculaire hangbrug

El Saltillo wordt ook wel de tweede Caminito del Rey genoemd, het broertje van de Caminito del Rey of de Caminito del Rey van de Axarquía. Deze wandelroute maakt deel uit van de Gran Senda de Málaga (GR249), een wandelroutenetwerk door de provincie Málaga.

Het deel tussen Canillas de Aceituno en Sedella (Etapa 7) heeft in 2020 een spectaculaire hangbrug van 50 meter gekregen over een kloof van 50 meter diep. De wandelroute door de ongerepte natuur met prachtige uitzichten heeft op een gegeven moment een splitsing. Je kiest daar of je rechtdoor naar de watervallen gaat of rechtsaf naar beneden richting de hangbrug en verder naar Sedella. Dit wordt via bewegwijzering aangegeven.

Het pad is gratis toegankelijk. Je kunt de wandeling starten vanuit ons dorp Canillas de Aceituno of direct vanuit je vakantiewoning bij Casa Lobera. Wandelschoenen aan en gaan! Hoewel het wandelpad goed begaanbaar is, is deze wandeling niet geschikt voor kleine kinderen, ouderen en mensen met hoogtevrees omdat het pad smal is en langs steile berghellingen gaat.

Bekijk onze vakantiehuizen

Met Aletta en Martin hebben we vanuit de casa een gezellige en vooral prachtige natuurwandeling gemaakt. Hun gastvrijheid is ongekend; ze staan altijd voor je klaar. Zoals we reeds twee jaar terug zeiden, is het een prachtige locatie met prima bungalows, goed bereikbaar, en een prima uitvalsbasis naar mooie steden, strand en allerhande bezienswaardigheden. Wij kunnen alleen maar zeggen: je moet het echt een keer proberen.

Corine en Fred