Terugblik op het vijfde seizoen van Casa Lobera

Een prachtig jaar met leuke gasten

29 november 2019

Nog een weekje of vier te gaan en dan zit het jaar 2019 er alweer op. Dit blog gaat over ons inmiddels alweer vijfde seizoen dat we ons kleinschalige vakantiepark Casa Lobera in het mooie Andalusië runnen. Het was wederom een prachtig jaar met leuke en lieve gasten, gezellige paella-maaltijden, leuke speurtochten, avontuurlijke 4x4 tours, lovende reviews en voor het eerst een Spaanse bruiloft op ons park! Op Youtube vind je ook een video over ons vijfde seizoen. We wensen je veel lees- en kijkplezier.

Bekijk de video

Gasten uit diverse landen

Lovende reviews

Ook dit jaar kijken we weer terug op een heel mooi jaar waarin we weer veel leuke en lieve gasten uit diverse landen mochten ontvangen. We hebben gasten gehad uit Zuid-Afrika, Amerika, Duitsland en natuurlijk ook weer veel gasten uit Nederland en België. In de weekends in het voor- en najaar zijn het de Spanjaarden die graag een paar dagen bij ons verblijven samen met hun familie of vrienden.

Uit de vele mooie reviews van onze gasten blijkt de waardering voor onze accommodaties en ons werk. Het geeft ons veel voldoening en motivatie om door te gaan met waar we graag mee bezig zijn, namelijk onze gasten een fijne en ontspannen vakantie bezorgen. We hebben kunnen helpen toen er problemen waren met de gezondheid van een gast en een andere keer bij het doen van aangifte bij de politie na een aanrijding. Gelukkig is alles opgelost en hebben ook deze gasten van hun welverdiende vakantie kunnen genieten.

Onze Zoover Awards

Dankzij onze gasten

2020
2019
2018
2017

Martins paella

Een groot succes!

Nadat Martin een keer paella had gemaakt als probeersel in onze vriendenkring, was het een uitgemaakte zaak dat hij paella zou gaan maken voor onze gasten. De paella wordt op maat gemaakt, dat wil zeggen dat er keuze is uit paella met vis en kip óf paella met alleen kip. Met diëten of allergieën wordt uiteraard rekening gehouden. De paella werd door ons "aan huis" gebracht en een enkele keer werd er gezellig met z'n allen aan een grote tafel in de olijfboomgaard gegeten. De paella bleek een groot succes. Zelfs onze Spaanse huisbaas heeft het er in het dorp over dat Martin heerlijke paella maakt. Hoe mooi is zo'n compliment!

De olijfboomgaard

Het allermooiste plekje!

Een van onze gasten vertelde in een review dat de olijfboomgaard het allermooiste plekje is: "We hebber er vaak gegeten aan een picknicktafel met een prachtig uitzicht. Soms hoorde je de stilte, die dan ineens werd verbroken door het geklingel van de bellen van de kudde geiten ergens in het dal. Wij hadden het geluk dat ze elke dag langskwamen en elke keer opnieuw was het een belevenis voor jong en oud om ze gade te slaan terwijl 200 geiten met de herder vlak voor je neus je passeerden. Onze kinderen (en de volwassenen moesten er ook aan geloven) konden maar geen genoeg krijgen van verstoppertje spelen in de olijfgaard. Wij vonden dit het allermooiste plekje. En de zonsondergangen aan het eind van de dag waren spectaculair!"

Speurtocht

Leuke activiteit voor de kinderen

Een leuke bezigheid voor onze jongere gasten was de speurtocht. De kids konden met hun ouders in het dennenbos achter Casa Lobera op zoek gaan naar de letters met opdrachten, afgewisseld met een versnapering. Voor de beste drie waren er zelfs prijzen te winnen. We kregen veel leuke reacties op de speurtocht en gaan deze zeker ook volgend jaar weer organiseren.

Speelparadijs voor kinderen

Avontuurlijke 4x4 tours

Laat je rijden!

Het afgelopen seizoen heeft Martin ook weer 4x4 tours gemaakt met gasten. In de Landrover nam hij hen mee naar plekken waar je met een gewone huurauto niet komt, zoals bijvoorbeeld een off-road tour naar het verlaten dorp El Acebuchal, waar je ook overheerlijk kunt lunchen.

Een rit naar de Caminito de Rey stond ook gepland. Wat is er nu lekkerder om gereden te worden door de omgeving over smalle weggetjes en na de spectaculaire wandeling bij het eindpunt weer opgehaald en teruggebracht te worden?

Wil je naar het Alhambra de Granada? Geen probleem, Martin brengt je er graag naar toe en dit kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan Granada-stad of de Sierra Nevada. Wat jij maar wilt!

Onze gasten hebben een goede klik

Meer terugkerende gasten

Het is ieder jaar weer een mooie diversiteit aan gasten die we mogen verwelkomen. In het voor- en najaar zijn dit de stellen en de gezinnen met jonge kinderen. In de mei- en de herfstvakantie is het vaak een hele familie (ouders met kinderen en kleinkinderen) die alle huizen op het park afhuurt. In de zomer is het de beurt aan de gezinnen met schoolgaande kinderen. Ook overwinteraars weten ons te vinden om de koudste maanden in Nederland of België te overbruggen.

We spreken onze gasten regelmatig en dan horen we ook mooie, ontroerende verhalen. Zo was het fijn om te zien hoe twee gezinnen, waarvan de kinderen een rugzakje hadden, het uitstekend met elkaar konden vinden. Ze hadden veel plezier samen en de ouders genoten extra van hun vakantie. Niet alleen tussen deze twee gezinnen maar ook bij andere gezinnen bleek er deze zomer een bijzonder goede klik te zijn. Er was veel gezelligheid en ook een gezonde competitie bij de diverse partijtjes watervolleybal in het zwembad!

Een ding hebben onze gasten gemeen of het nu gaat om stellen, gezinnen, hele families of overwinteraars: ze komen allemaal voor de rustgevende authentieke locatie met een comfortabel onderkomen, veel privacy en het gemak van Nederlandse ondersteuning.

Het aantal terugkerende gasten wordt steeds groter. In het afgelopen seizoen waren er gasten die twee keer bij ons zijn geweest en gasten die in voorgaande jaren al eens bij ons verbleven. Ook is er een gezin dat dit jaar voor de vierde keer bij ons was en volgend jaar zelfs voor de vijfde keer. Ontzettend leuk en gezellig!

Het komt ook voor dat gasten hun hart verliezen aan Andalusië en plannen hebben om zich hier te gaan vestigen. We zijn in gesprek gegaan om hen te helpen met hun emigratieplannen. Het is leuk om onze ervaringen te kunnen delen met anderen en we willen dit vaker gaan doen.

Stel een vraag

De eerste bruiloft bij Casa Lobera

Olijfgaard als trouwlocatie

Heel bijzonder voor ons dit jaar was de Spaanse bruiloft op ons park. De bruid die uit ons dorp Canillas de Aceituno afkomstig is, koos vanwege de mooie locatie voor Casa Lobera. Het hele complex werd afgehuurd voor de bruiloft met 150 genodigden. De catering werd uitbesteed en wij hoefden eigenlijk niets te doen (behalve de huizen klaarmaken), zo vertelde het jonge stel ons. Dat liep toch wel even anders.

Alhoewel het stel zelf samen met familie en vrienden veel werk heeft verricht en de olijfboomgaard omtoverde in een prachtig decor voor de huwelijksplechtigheid, zijn we er zelf ook druk geweest om van alles te regelen. Spanjaarden zijn niet zo van het plannen en vooruitkijken, iedere keer was er weer een nieuw idee of moest het toch anders. We hebben veel geleerd van dit evenement en kijken terug op een zeer geslaagde dag, waar wij deel van uit mochten maken. Echt heel bijzonder en wat ons betreft doen we dit nog een keer!

Graag tot ziens in 2020

Wacht niet te lang met boeken!

We zijn aangenaam verrast dat de boekingen voor 2020 al vroeg binnenkwamen. Dat belooft weer een mooi nieuw seizoen te worden. Wil je ook bij ons komen genieten? Wacht dan niet te lang om er zeker van te zijn dat de door jouw gewenste accommodatie nog vrij is. Op onze website kun je de beschikbaarheid bij Casa Lobera zien en ook van de andere accommodaties die wij verhuren. Graag tot ziens in 2020!

Bekijk onze vakantiehuizen

Reacties

op dit blog

Roelof en Truus op 29 nov 2019 19:33
Hallo Martin en Aletta, na het lezen van deze blog, nog meer zin in ons familieweekje in oktober. Verheugen ons al op de paella :-)

Casa Lobera, Martin & Aletta op 30 nov 2019 18:47
Wij kijken al uit naar jullie komst, Roelof en Truus. Erg leuk dat jullie bij ons terugkomen en dan met de hele familie! We verzorgen natuurlijk graag de paella voor jullie. Komt helemaal goed!

Paul & Suzanne op 29 nov 2019 22:07
Erg fijn en leuk dat wij al 4 jaar dezelfde gastvrouw en gastheer hebben bij Casa Lobera.

Casa Lobera, Martin & Aletta (1) op 30 nov 2019 18:47
Lieve Paul & Suzanne, Wij vinden het een bijzonder groot compliment dat jullie al 4 keer bij ons geweest zijn en volgend jaar zelfs voor de 5e keer. Wij verheugen ons nu alweer op jullie komst. Superleuk!

Reactie op dit blog