Ons kleinschalige vakantiepark in Andalusië

Modern en veelzijdig

31 augustus 2019

In dit blog vertelt Aletta over ons kleinschalige vakantiepark in Andalusië, hoe we de vakantiehuizen hebben gemoderniseerd en de verschillende type gasten die we ontvangen. Veel leesplezier! Mocht je na het lezen zelf een keer willen ervaren hoe geweldig het hier is? Boek dan een van de huizen. Van harte welkom!

Bekijk de casa's

Dit is onze plek!

Ruime vakantiehuizen midden in de natuur

Toen Martin en ik begin februari 2015 voor het eerst hier aan kwamen rijden en de casa's zagen liggen tegen de groene, ruige achtergrond van het natuurgebied van de Sierra Tejeda, hadden we meteen het gevoel van "Dit is het!". Dat werd nog eens bevestigd toen we daarna de huizen van binnen te zien kregen. Ruime kamers en badkamers en een gezellige sfeer door de mooie Andalusische bouwstijl met houten balken aan het plafond. Aan de inrichting moest alleen nog wel het een en ander gebeuren! Zo waren bijvoorbeeld de gammele grenen eettafels al veelvuldig met ontelbare schroeven gerepareerd, de (slaap)banken versleten en de tweepersoonsbedden met een Spaans maatje van 1.35 x 1.90 m wel erg klein.

De vakantiewoningen

Modern en van alle gemakken voorzien

In de afgelopen 4,5 jaar hebben we de drie bungalows steeds mooier en comfortabeler gemaakt om een thuisgevoel voor onze gasten te creëren: goede tweepersoonsbedden van 1.60 x 2.00 m, nieuwe meubels, gordijnen, wanddecoratie etc. en in de beide 6-persoons huizen een vaatwasser, om maar wat voorbeelden te noemen.

Wist je dat je in Andalusië zelden centrale verwarming in de huizen tegenkomt? Bij ons is dat gelukkig wel het geval waardoor de woningen ook in het laagseizoen comfortabel zijn. Het regelen van de temperatuur gebeurde eerst via de radiatorknoppen. Dat had als nadeel dat de plekken waar de leiding onder de vloer door loopt, te heet werden om op te lopen. Met de door Martin geplaatste thermostaatklokken kan de temperatuur eenvoudig geregeld worden en is bovendien het ongemak van een te hete vloer verleden tijd. De woningen hebben ook een open haard voor warmte én sfeer tijdens koude avonden. 

De terrassen bij de huizen werden door ons meteen in het begin al voorzien van fijne loungesets. Een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van de rust, ruimte en privacy! Inmiddels is er op elk terras ook een hangstoel, die met name bij kinderen favoriet is. Verder kun je lekker buiten eten aan de picknicktafel en is er ook een BBQ. Wegens brandgevaar staan de autoriteiten het niet toe om deze open vuur BBQ's van 1 juni tot half oktober te gebruiken. Als alternatief stellen wij gas-BBQ's ter beschikking, zodat er toch lekker gebarbecued kan worden! Een gezamenlijk zwembad voor de drie woningen maakt het geheel af. Midden in de natuur, aan de rand van het natuurpark!

Zelf wonen wij ook op het park, in het hoogst gelegen huis met en een eigen zwembad(je). Lekker om af te koelen in de zomer, maar eerlijk gezegd zijn de keren dat ik er gebruik van maak op twee handen te tellen (misschien zelfs wel één hand!). Ik ga er namelijk pas in als de watertemperatuur zo’n 28 graden is. En dan nog moet ik er "even" door heen voordat ik het echt lekker vind!

Veelzijdig vakantiepark

Met een diversiteit aan gasten

Onze gasten zijn voornamelijk Nederlanders en Vlamingen, maar daarnaast hebben we inmiddels ook tal van andere nationaliteiten mogen ontvangen. Niet alleen uit Europa maar ook uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten, Amerika en Zuid-Afrika. Wij zijn het hele jaar geopend en het type gast dat we verwelkomen, is vaak afhankelijk van de periode.

In het voor- en najaar zijn dit vaak de stellen en de gezinnen met kleine kinderen (tot 4 jaar). Regelmatig is het de eerste vakantie van het jonge gezin. De kinderstoelen, kinderbedjes en buggy's, die wij op aanvraag gratis ter beschikking stellen, zijn in die periode erg in trek! Ook retraites of heisessies worden in het voor- en najaar bij Casa Lobera gehouden. Hiervoor worden alle drie de huizen afgehuurd.

Ditzelfde gebeurt vaak in de mei- en herfstvakantie, maar dan door een hele familie. Ook wel de multigeneratievakantie genoemd: drie generaties (grootouders, kinderen en kleinkinderen) samen op vakantie en toch ieder een eigen plek. Opa en oma verblijven vaak in de kleine bungalow en de gezinnen in de twee grote. Een aantal families is al vaker bij ons geweest. Er staat zelfs al een optie voor de meivakantie van 2021 genoteerd voor een familie die al twee keer eerder is geweest. Zij hebben met in totaal 11 personen genoeg aan de twee 6-persoons huizen.

Gezinnen met schoolgaande kinderen mogen we in de zomervakantie en kerstvakantie begroeten. Er zijn gezinnen bij die terugkeren naar Casa Lobera. Dat vinden we altijd heel leuk en een groot compliment. Zo is de familie Molenaar hier onlangs voor de vierde keer geweest en ze lieten een dag na vertrek al weten volgend jaar weer terug te komen. Hoe geweldig is dat! Wij hebben dan ook echt een band met hen opgebouwd.

Wist je dat Casa Lobera ook geschikt is voor overwinteraars? Vanaf half december tot half maart mogen wij onze Belgische vrienden Roger en Denise alweer voor de tweede maal verwelkomen!

In september dient Casa Lobera zelfs voor het eerst als trouwlocatie. Een Spaanse bruiloft bij ons op het terrein, dat vinden we heel bijzonder! En ook dat Martin en ik zijn uitgenodigd om erbij te zijn. De plechtigheid vindt in de olijfboomgaard plaats gevolgd door een aperitief, er wordt gegeten op het terrein bij Casa 4 en tot slot gedanst bij Casa 3. Hoewel het merendeel van de gasten uit ons dorp komt, worden alle drie de huizen door ons klaargemaakt voor degenen die willen blijven overnachten.

Goede recensies

Boekingen komen steeds eerder binnen

Elk jaar lopen de boekingen weer anders. Meestal wordt er in december en januari geboekt voor de volgende zomervakantie, maar nu hebben we er al een mooi aantal staan. Ook voor andere periodes in 2020 staan boekingen genoteerd. De goede recensies (inmiddels 144 op Zoover met een gemiddelde score van 9.2) zullen daar zeker aan bijdragen. En ook de mond-tot-mondreclame van gasten die bij ons geweest zijn. Onlangs gaf een lieve gast aan dat ze bij ons "de meest relaxte vakantie ooit" had gehad. Wat is dat geweldig om te horen! Wil jij dat ook? Boek dan je vakantiewoning bij Casa Lobera. Van harte welkom!

Reactie op dit blog