Strand Zuid-Spanje

Het mildste klimaat van Europa

Toe aan warme zon op je huid? Kom dan naar Casa Lobera in de streek Axarquía. Hier schijnt de zon bijna altijd en is het lekker warm. Zelfs in de winter en het vroege voorjaar loopt de temperatuur op tot 20 graden. Je kunt hier heerlijk genieten van de zee en het strand. Hier krijg je een echt zomergevoel!

Bekijk onze vakantiehuizen

Costa del Sol

Binnen een half uur bereikbaar

Badplaatsen langs de kust als Torre del Mar en Nerja liggen op een half uur rijden. De stranden, de kust en de azuurblauwe zee zijn prachtig. De sfeer is er ontspannen en zelfs in het hoogseizoen is er volop ruimte. 

Het is hier nog een stuk rustiger dan in de bekende plaatsen Marbella en Torremolinos. Vele kilometers lang strand geven je volop ruimte voor een wandeling of heerlijk zonnen. Bij de diverse beach clubs kun je een strandbed met parasol huren en volop genieten van een dagje strand. 

Wat denk je van een hapje eten aan de boulevard met een drankje of lekker ijsje? Je kunt hier echt genieten van de typische Spaanse gezelligheid.

Overwinteren?

Een prima idee!

Het klimaat in dit deel van Andalusië is het mildste van Europa. De bergen die het gebied omsluiten, houden de koude noordenwind uit de hoogvlakte tegen. In de winter blijft de warme zuidenwind uit Afrika juist hangen. Een ideale combinatie die zorgt voor een zeer aangename temperatuur. Je kunt bij ons al genieten van het strand aan de Costa del Sol als het ergens anders in Europa nog te koud is. Sol betekent niet voor niets dat de zon er bijna altijd schijnt, namelijk zo'n 300 dagen per jaar. Hier overwinteren is dus een prima idee!

Stel een vraag