Op vakantie naar Spanje in coronatijd?

Absoluut, aldus onze gasten!

9 augustus 2020

Op vakantie naar Spanje in coronatijd? Door de negatieve berichtgeving in de Nederlandse media zullen degenen die misschien wel zouden willen gaan, zeker niet worden aangemoedigd. Maar is het nu echt waar wat de kranten over Spanje koppen? In dit blog vertellen we je graag hoe onze gasten het hebben ervaren om deze zomer hun vakantie in Andalusië, Zuid-Spanje, door te brengen. Voor degenen die nog twijfelen, hebben we een mooi, risicovrij aanbod. Veel leesplezier en graag tot ziens bij Vakantie Zuid-Spanje!

Risicovrij aanbod

Spanje is een groot land

Er is veel ruimte

Spanje is bijna 12 keer zo groot als Nederland en veel minder dichtbevolkt. Er is veel ruimte. Ter vergelijking: in Spanje wonen ca. 93 mensen per km2 terwijl dat er in Nederland ca. 405 zijn. De Nederlandse kranten zijn negatief over Spanje, maar dit wordt niet genuanceerd. Ja, er zijn coronahaarden in de regio’s Madrid (550 km bij ons vandaan), Catalonië (op 1000 km afstand) en Galicië (op 1200 km afstand), net zoals dat in Nederland op bepaalde plekken voorkomt. In het meest zuidelijk gelegen Andalusië, dat maar liefst twee keer zo groot is als Nederland en het helft aan aantal inwoners telt, is het al lange tijd heel rustig. De Spaanse regering raadt de Spanjaarden aan om vakantie in eigen land te vieren in een ‘casa rural’  (een landelijk gelegen woning met veel ruimte, zoals dat bij Casa Lobera en Villa Azar het geval is). Het is hier dan ook prima vertoeven en van corona merk je amper iets.

Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Andalusië is een veilige vakantiebestemming

Ervaringen van onze gasten

Onze Nederlandse en Belgische gasten hadden vaak eerst hun bedenkingen om op vakantie te gaan, maar eenmaal hier genieten ze volop van hun vakantie en voelen zich bij ons in Andalusië zelfs veiliger dan thuis! De Spaanse regels zijn duidelijk en worden goed nageleefd. Omdat er veel minder toeristen naar Spanje gaan, is het bovendien overal een stuk rustiger. Dat geldt ook voor de bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de indrukwekkende grotten van Nerja, het populaire wandelpad Caminito del Rey en het wereldberoemde Alhambra de Granada. Je hebt meer ruimte om de dingen te bekijken en kunt er mooie foto’s maken zonder dat andere bezoekers in beeld zijn.

De Belgische Michaël, die met zijn vrouw en dochters van 3 en 6 jaar anderhalve week bij Casa Lobera verbleef, liet de volgende review op Zoover achter: "Ondanks Covid 19 en na lang twijfelen toch naar Spanje vertrokken. We hebben ons dit allerminst beklaagd. Martin & Aletta zorgden in hun kleinschalig vakantiepark nabij Canillas de Aceituno voor een onvergetelijk verblijf. Onze oudste dochter van 6 vond dit de beste vakantie ooit :-) Zelfs tijdens deze "mondkapjesvakantie" hebben wij hier enorm genoten. De omgeving, de mensen, de tradities en uiteraard Martin & Aletta zorgden ervoor dat wij ons altijd veilig en op ons gemak voelden. Top! Na 12 dagen hebben we nog maar een fractie van de omgeving gezien. Zelden kom je een locatie tegen waar je zonder meer een volgend verlof wil boeken. Zeker tot ziens!"

Silvia en Sven, samen met hun dochters van 7 en 9 jaar, waren onze eerste Nederlandse gasten bij Casa Lobera in coronatijd. Ze hebben het reizen met het vliegtuig niet als lastig ervaren. Ja, het was anders dan anders. Op het vliegveld van Málaga moesten ze een vragenlijst over het verblijfadres inleveren en werd er een snelle temperatuurscan gedaan. Bij ons op het park voelden ze zich al snel veilig en wees alles erop dat het een vakantie zou worden als normaal en dat gebeurde ook. Ze voelden zich veiliger dan in Nederland, vooral het boodschappen doen in de supermarkt voelde als een verademing: lekker rustig en geordend. Een dagje strand is ook heerlijk. Iedereen heeft zijn eigen plek op het strand, afgezet met vlaggetjes om de onderlinge afstand met andere badgasten te bewaren. In de restaurants en op de terrassen is het rustiger, omdat de helft aan tafels in gebruik is. Er is desinfectiegel, het menu is beschikbaar via een QR-code en het personeel draagt mondkapjes. Silvia en Sven deelden na twee weken verblijf bij Casa Lobera hun ervaringen. Bekijk de video maar eens! (de Nederlandse ondertiteling kun je aanzetten, zodat de video gemakkelijker te volgen is)

 

Op vakantie naar Spanje in coronatijd

Tijdelijk extra aantrekkelijke boekingsvoorwaarden

Wij stellen alles in het werk om onze gasten een veilige vakantie te bieden. Zo hebben wij een coronaprotocol opgesteld, dat wij een week voor aankomst aan onze gasten mailen en bij aankomst ook via een QR-code beschikbaar stellen. Ook alle andere informatie is via deze code beschikbaar. De huizen worden bij elke wissel grondig schoongemaakt en goed geventileerd. Bij het zwembad en speeltoestel van Casa Lobera hangt een pompje met desinfectiegel.

Wij zijn ervan overtuigd dat het veilig vakantie houden is bij Vakantie Zuid-Spanje en maken het graag extra aantrekkelijk om een vakantie te boeken. Voor nieuwe boekingen met een verblijf in 2020 gelden onze aangepaste voorwaarden. Dit houdt in dat de aanbetaling slechts 20% van het totaalbedrag bedraagt en dat je het restantbedrag pas uiterlijk 2 weken voor aanvang van de huurperiode hoeft te betalen. In het geval je vakantie onverhoopt niet kan doorgaan wegens een officieel negatief reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken (code oranje of rood), storten wij het betaalde bedrag terug. In alle overige gevallen gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden.

Graag ontvangen we je bij Casa Lobera of Villa Azar. Twijfel je nog en heb je vragen, laat het ons gerust weten!

Stel je vraag