Op vakantie naar Spanje na corona-lockdown

Vanaf juli naar Spanje!

23 mei 2020

Vanaf 18 mei mochten we de deuren van onze vakantiehuizen in het mooie Andalusië, Zuid-Spanje, weer openen voor gasten uit de provincie Málaga. Vanaf juli kunnen buitenlandse vakantiegangers weer naar Spanje reizen. In dit blog lees je waarom je op vakantie naar Andalusië zou moeten gaan, hoe we de corona-lockdown zijn doorgekomen en de versoepeling van de coronamaatregelen in Spanje.

Waarom naar Andalusië?

Een coronavrij dorp en een coronaproof vakantiehuis

Wat is er nu heerlijker dan na een stressvolle tijd heerlijk op vakantie te gaan naar het mooie en zonnige Andalusië! Misschien twijfel je nog en overweeg je om vakantie in eigen land te vieren, maar corona is overal en onze streek is wat dat betreft relatief veilig!

Wist je dat we geen enkele besmetting in ons dorp Canillas de Aceituno hebben gehad? Men beweert dat dit komt door de witkalk die wordt gebruikt om de huizen in onze Axarquía-streek de karakteristieke witte kleur te geven. Volgens de inwoners van de witte dorpen doodt kalk namelijk bacteriën, schimmels en zelfs insecten. Ook in heel Andalusië is het aantal besmettingen steeds relatief laag geweest. Met name in de Spaanse steden Madrid en Barcelona, die op respectievelijk 500 en 1000 kilometer afstand liggen, zijn de brandhaarden.

Onze vakantiehuizen zijn zelfvoorzienend en de huizen van Casa Lobera en Villa Azar zijn bovendien gelegen midden in de prachtige Andalusische natuur met veel ruimte rondom de huizen en een prachtig uitzicht. Je komt er vast en zeker helemaal tot rust en doet weer nieuwe energie op. Wil je liever actief bezig zijn? Ook dan ben je bij ons op de goede plek. Neem maar eens een kijkje bij onze activiteiten. Tot slot doen wij er alles aan om onze vakantiewoningen coronaproof te laten zijn.

Vanaf juli kunnen buitenlandse vakantiegangers weer naar Spanje reizen, zo bevestigde premier Sánchez vanmiddag. Graag ontvangen we vanaf dan weer onze Nederlandse en Belgische gasten. We zijn er klaar voor!

Bekijk onze vakantiehuizen

Hoe zijn we de corona-lockdown doorgekomen?

Nuttige invulling van de vrijgekomen tijd

En daar zit je dan! Heel Spanje werd medio maart door de corona in bewegingsbeperking gezet. Je mocht alleen de deur voor de noodzakelijke dingen zoals boodschappen doen, naar de dokter, apotheek, ziekenhuis e.d. Voor de rest was het thuis blijven en je daar vermaken. We kunnen zeggen dat ons dat goed gelukt is! We hebben de vrijgekomen tijd nuttig ingevuld met werkzaamheden als het gereedmaken van de nieuwe website en het op orde brengen van de vakantiehuizen.

Nieuwe overkoepelende website Vakantie Zuid-Spanje
We waren al bezig om onze verschillende websites met uiteenlopende huisstijl en uitstraling om te zetten naar één nieuwe overkoepelde website. Tijdens de lockdown heeft Aletta er volop aan kunnen werken en is de website Vakantie Zuid-Spanje op 2 mei gelanceerd! Onze vakantiehuizen Casa Lobera, Villa Azar en Casa  Montaña worden overzichtelijk in verschillende kleuren met veel foto’s en minder tekst weergegeven. We horen graag wat je ervan vindt. Ook was er tijd om vervolgens de Spaanse versie AndalucíaCasaRural.com en de Engelse versie HolidaySouthernSpain.com te maken.

Werk in en om de vakantiehuizen
Terwijl Aletta vele uren achter de computer doorbracht, heeft Martin zich vooral beziggehouden met onderhoudswerkzaamheden. In de huizen heeft hij allerlei klussen en herstelwerkzaamheden gedaan die nodig waren voor het nieuwe seizoen. Buiten was er meer werk. Zo werd in totaal maar liefst 150 meter cipressenhaag gesnoeid en het hekwerk en ijzerwerk voor de ramen geschilderd. Rondom het park is de verplichte strook van 5 meter gemaaid en de olijfgaard staat er weer netjes bij. Ook de zwembaden zijn schoon en klaar voor gebruik.

Versoepeling coronamaatregelen

In Spanje in 4 fases

In Spanje gelden 4 fases (0 t/m 3) voor de terugkeer naar het gewone leven, dat eind juni bereikt zou moeten zijn. Sinds maandag 18 mei bevindt heel Andalusië zich in fase 1. Voor een overzicht van de verschillende fasen en andere updates over de situatie in Spanje verwijzen we je graag naar de Facebook-pagina van Jan Versteeg, de Nederlandse ambassadeur in Spanje.

Graag tot ziens in Andalusië

Bienvenido!

We vinden het heel fijn dat we op korte termijn weer volop bezig kunnen zijn met wat we het allerliefst doen, namelijk onze gasten een fijne vakantie in Zuid-Spanje bezorgen. Het zal anders zijn dan andere jaren, met gepaste afstand en andere corona-preventiemaatregelen. Wat natuurlijk hetzelfde blijft, is de aandacht en service die we onze gasten geven. Heel graag tot ziens in het mooie Andalusië. Bienvenido!

Reactie op dit blog