Auto huren bij Malaga airport?

Lees onze handige tips

29 februari 2020

Het overgrote deel van de mensen die met vakantie naar Zuid-Spanje gaan, reist per vliegtuig en huurt een auto bij het vliegveld van Málaga. Het aanbod van autoverhuurbedrijven is dan ook enorm. De grote internationale bedrijven, zoals Europcar, Sixt en Goldcar zijn gevestigd op de luchthaven. Daarnaast zijn er bedrijven die auto's aanbieden van verschillende verhuurders, zoals Sunny Cars en Rentalcars.

Foto: Sunny Cars

Zorgeloos huren

Eigen ervaringen

In dit blog geven wij je graag tips voor het zorgeloos, eenvoudig en voordelig huren van een auto als je met vakantie naar Andalusië gaat en misschien wel naar een van onze vakantiehuizen in de prachtige ongerepte streek La Axarquía, ten oosten van de stad Malaga! Deze tips zijn gebaseerd op zowel onze eigen ervaringen als die van onze gasten.

Welk pakket kies ik voor een huurauto?

Basic, Medium of All-inclusive

Als je een auto gaat huren, kom je vaak verschillende pakketten tegen waar je uit kunt kiezen. Er zijn grofweg drie varianten, namelijk Basic, Medium en All-inclusive. We leggen je uit wat de verschillen zijn.

Basic

De Basic-variant is de meest goedkope versie waarbij zaken als lekke banden, schades en diefstal niet zijn verzekerd. Ook mag er vaak maar één persoon de auto besturen, waarvoor meestal een minimumleeftijd van 25 jaar geldt. Je mag met de huurauto niet naar Portugal of Gibraltar rijden. Bij het ophalen is het zaak om de auto goed te controleren op krasjes en deuken, omdat bij het inleveren de auto van boven tot onderen wordt geïnspecteerd. Elke beschadiging wordt in rekening gebracht op de toch al hoge borg. Goedkoop wordt bij deze variant dan ook al snel duurkoop.

Medium

Bij de Medium-variant zijn sommige zaken wel verzekerd en andere weer niet. Dit wisselt per autoverhuurder. Meestal mag je wel met de huurauto naar Portugal en Gibraltar rijden en is een tweede bestuurder toegestaan. Bij het inleveren van de auto zal men deze ook weer van top tot teen inspecteren en alle missers in rekening brengen.

All-inclusive

De All-inclusive is wat ons betreft de beste en ook meest zorgeloze variant. Alle verzekeringen zitten namelijk bij de prijs inbegrepen, er mogen twee bestuurders zijn en naar Portugal en Gibraltar rijden, is geen enkel probleem. Het meest fijne zit 'm eigenlijk wel bij zowel het ophalen als het inleveren. Je hoeft de huurauto namelijk niet te controleren op eventuele gebreken en bij het terugbrengen is het enkel een kwestie van je auto neerzetten, je spullen eruit halen en klaar! Zonder enige vorm van discussie, problemen of tijdsverlies, hoe fijn is dat? Natuurlijk kost deze variant wat meer dan de vorige twee, maar een auto huren in Spanje is in vergelijking met Nederland vele malen goedkoper en op een fijne manier je vakantie in Andalusië afsluiten, lijkt ons het verschil in prijs meer dan waard!

Betrouwbare autoverhuurbedrijven

Bij het vliegveld van Málaga

De inhoud van de hierboven genoemde pakketten en voorwaarden kan natuurlijk per verhuurbedrijf verschillen. Zoals we eerder al aangaven, zijn er enorm veel autoverhuurders bij Málaga airport. Vaak wordt er met lage prijzen gestunt, maar zijn de bijbehorende condities niet duidelijk. Er zijn ook bedrijven waar je min of meer gedwongen wordt om extra verzekeringen af te sluiten. Ook de benadering van het personeel is niet altijd even vriendelijk en wordt door autohuurders zelfs soms als bedreigend ervaren, de goede medewerkers natuurlijk daar gelaten. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet in de wereld van de autoverhuur. We kunnen je hierbij helpen.

Marbesol

Uitstekende ervaringen

Ben je op zoek naar een betrouwbaar autoverhuurbedrijf? De Spaanse verhuurder Marbesol, net buiten Málaga airport, kunnen we van harte aanbevelen. Met een pendelbus word je in enkele minuten van het vliegveld naar dit verhuurbedrijf gebracht. Je hoeft bijna nooit lang te wachten, want de busjes rijden af en aan. In de aankomsthal van het vliegveld staat een medewerker van Marbesol, je meldt je daar en loopt door naar de opstapplek van de pendelbussen. Intussen wordt de huurauto voor je klaar gezet.

Wijzelf (en inmiddels ook veel van onze gasten) hebben uitstekende ervaringen met Marbesol. Tijdens onze zoektocht naar een geschikt gastenverblijf in Andalusië hebben wij er altijd een auto gehuurd en dat is ons zo goed bevallen, dat wij onze gasten er graag naar verwijzen.

Degenen die bij ons een vakantiehuis huren, of dit nu bij Casa Lobera, Villa Azar of Casa Montaña is, ontvangen van ons de inloggegevens van Marbesol en kunnen daarmee eenvoudig en snel een goed onderhouden auto van maximaal 1,5 jaar oud reserveren tegen een aantrekkelijke prijs en met goede voorwaarden van de All-inclusive-variant. Mocht er een keer iets zijn, wat overigens zelden gebeurt, dan wordt dat snel opgelost. Als je bij ons te gast bent, zijn we je daarbij graag van dienst.

Sunny Cars

All-in concept

Heb je er behoefte aan om andere opties te verkennen? Dan zou je ook een kijkje kunnen nemen bij Sunny Cars met het All-in-concept. Dat wil zeggen dat dit bedrijf enkel en alleen auto's met de genoemde All-inclusive-variant aanbiedt van verschillende autoverhuurbedrijven. Bij het reserveren kun je kiezen tussen het ophalen van de auto bij het vliegveld of voor shuttle service, waarbij je met een pendelbus van luchthaven Malaga naar het autoverhuurbedrijf wordt gebracht.

Ook van Sunny Cars verstrekken wij inloggevens aan de gasten die bij ons een vakantiehuis boeken. De ervaringen van onze gasten met Sunny Cars zijn eveneens goed, al ligt de prijs van de autohuur meestal wat hoger dan bij Marbesol. De keuze is uiteraard geheel aan jou voor welke aanbieder je kiest om welke reden dan ook.

Foto: Sunny Cars

De tip wat betreft de autohuur vonden wij erg fijn.

Mandy

Vakantiehuizen, autohuur

En nog veel meer

Zoals je misschien hebt opgemerkt, verhuren wij niet alleen vakantiehuizen in de Axarquía-streek in Andalusië, maar helpen wij onze gasten ook graag. Of het nu gaat om autohuur of andere zaken. Wist je dat wij bijvoorbeeld ook de eerste boodschappen verzorgen? Zo kunnen vakantiegangers met de huurauto vanaf vliegveld Málaga meteen naar ons toe rijden en hoeven ze niet eerst onderweg nog boodschappen te doen. Hoe relaxed is dat! Ben je benieuwd naar wie we zijn en wat we allemaal nog meer doen? Je leest het op onze website. Graag tot ziens!

Reactie op dit blog