Andalusische steden

Rijke cultuur en historie

Andalusië wordt vaak het echte Spanje genoemd, omdat de wortels van de Spaanse cultuur hier het duidelijkst aanwezig zijn. De volgende Andalusische steden kun je in een dagtrip bezoeken: Málaga, Granada, Ronda, Sevilla en Córdoba. Iedere stad heeft zijn eigen karakter, stijl en sfeer. Ook is het leuk om naar het Engelse Gibraltar te gaan!

Bekijk de video en ontdek Andalusië!

Málaga

Relaxte stad met een mooi centrum

Malaga is een relaxte stad met een mooi centrum dat grotendeels voetgangersgebied is. De hoger gelegen burcht, de Gibralfaro, is prominent aanwezig. Hou je van musea, dan zijn het Picasso Museum en Carmen Thyssen Museum een must.

Het centrum biedt veel speciale winkels en de uitgaansbuurt Muelle Uno bij de haven met trendy winkels en veel horeca is een bezoek zeker waard. Malaga's sterrenrestaurant is hier ook gevestigd. Bezoek ook de in originele staat teruggebrachte markt Mercado Atarazanas, waar de viskramen het beste uit twee oceanen verkopen.

In augustus wordt een week lang gefeest tijdens de grote feria de Málaga met vuurwerk, dans, eten en drinken, traditionele Andalusische kleding en natuurlijk paarden. Wil je meer informatie over wat er allemaal te doen is in Malaga, neem dan een kijkje op de website van Beleef Malaga.

Bekijk onze vakantiehuizen

Granada

Wereldberoemde Alhambra

Granada is onvergetelijk met haar dramatische ligging, de besneeuwde Sierra Nevada op de achtergrond en het wereldberoemde paleis Alhambra dat over de stad uitkijkt. Het Alhambra is werelderfgoed en wordt omschreven als sensationeel, briljant, sensueel en een wereldwonder. Het is absoluut een bezoek waard. Denk er wel aan om ruim van tevoren toegangskaarten te bestellen. Dat kan via de officiële website van het Alhambra.

Ronda

Brug over immense kloof

Het stadje Ronda wordt door de diepe kloof Tajo tot maar liefst 120 meter diep in tweeën gedeeld. De Puente Nuevo (nieuwe brug) over deze kloof is het hoogtepunt van Ronda. Het verbindt de markt met de het nieuwe deel van deze stad.

Bezoek ook de Puente Viejo (oude brug), de tuinen van Cuenca, het historisch centrum met witte huisjes, pleinen en talloze straatjes. Vergeet vooral ook niet te genieten van het panoramische uitzicht vanaf Mirador de Ronda.

Sevilla

Hoofdstad van Andalusië

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Deze bijzondere stad heeft een mooi paleis, de Alcazar, met bijbehorende indrukwekkende tuinen midden in het centrum. Dichtbij vindt je er de markante Torre del Oro. De kathedraal Maria de la Sede is volgens kenners het grootste gotische kerkgebouw van de wereld. De Guadalquivir doorsnijdt de stad en stroomt bij het grootste natuurgebied van Europa, Doñana, de zee in. In de wijk Triana stond de wieg van veel flamencoartiesten.

Een leuke manier om de stad te verkennen, is bijvoorbeeld door een wandel- of fietstocht te maken met een Nederlandstalige gids via Sevilla Sights.

Flamenco

Passioneel vanuit het hart

In de flamenco zijn Indiase, Joodse, Turkse, Arabische, Noord-Afrikaanse en Spaanse invloeden terug te vinden. De muziek is door zigeuners ontwikkeld voordat deze uiteindelijk in de Spaanse cultuur is geworteld. Er wordt volop samengewerkt tussen muzikanten uit verschillende generaties. Je zou er zomaar onverwachts getuige van kunnen zijn wanneer iemand in een dorpskroeg in gezang uitbarst.

Córdoba

Grote moskee met daarin een kerk

In de betoverende Mezquita, de grote moskee van Córdoba, staan meer dan 850 pilaren met roodwitte bogen. Voor 1523 waren dat er 400 meer. Deze pilaren werden verwijderd om midden in de moskee een kerk te kunnen bouwen. Toen de kerk klaar was, kreeg Karel de Vijfde er spijt van dat hij toestemming voor de bouw had gegeven. De betovering is er echter niet minder om en het bouwwerk is er nog specialer door geworden.

Gibraltar

Engels schiereiland

Behalve de Andalusische steden kun je tijdens je vakantie ook een bezoek brengen aan Gibraltar, een stukje Engels grondgebied. Alles ademt de Engelse sfeer uit, zoals rode telefooncellen, dubbeldekkers en pubs. De highlights vind je op de Rots van Gibraltar en in het centrum. Zeker een bezoek waard!

Bekijk onze vakantiehuizen