Vol goede moed 2021 in

Terugblik op de afgelopen maanden

14 december 2020

Ons vorige blog was van eind augustus. Daarna werd het stil. We hebben echter niet stilgezeten! In dit blog kun je lezen hoe we de afgelopen maanden hebben doorgebracht, hoe de coronasituatie in Andalusië is en dat we vol goede moed zijn voor het komende jaar. Voor degenen die vakantieplannen aan het maken zijn, hebben we ook voor 2021 aantrekkelijke boekingsvoorwaarden. Veel leesplezier en graag tot ziens bij Vakantie Zuid-Spanje!

Blij met onze Spaanse gasten

Reuring in het weekend

Door het voor ons onverwachte Nederlandse reisadvies van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) voor heel Spanje en het advies om bij terugkomst 10 dagen in quarantaine te gaan, kwamen er geen Nederlandse gasten meer evenmin als andere buitenlandse gasten.

Gelukkig wisten de Spaanse gasten ons in de weekends wel te vinden, waardoor er nog wat reuring was. Natuurlijk was het ook een welkome aanvulling op ons inkomen, dat zo langzamerhand behoorlijk onder druk stond. Toen begin november de lokale lockdown bekend werd gemaakt, waarbij we in principe de gemeentegrenzen niet meer mochten verlaten, was het natuurlijk ook gedaan met deze Spaanse gasten.

Andere mogelijkheden

Van huizen verhuren naar huizen verkopen

We zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden om deze moeilijke tijd door te komen. In Nederland gaan werken, was een optie die zeker onze voorkeur niet had. Een van ons tweeën zal hier op het park moeten blijven om de eventuele weekendgasten te ontvangen en de boel hier op orde te houden. Er waren tal van andere ideeën die (te) veel aanlooptijd en investeringen met zich meebrengen. Aletta probeert online secretarieel/administratief werk te vinden, wat nog niet meevalt. Wat dan wel?

Op een dag kwam Martin in gesprek met de Belgische makelaar uit ons dorp om naar een paar projecten te kijken. Al pratende kwam naar boven dat Olivier van AbraCasaBra Real Estate het ontzettend druk heeft met de verkoop en achterstand heeft in zijn werk. Veel huizen staan nog niet op de website, er moeten nog films gemaakt worden, aanvragen moet nog worden beantwoord, etc. Om een lang verhaal kort te maken: we gaan vol enthousiasme aan de slag. Aletta werkt met haar strakke werkschema deze achterstand weg en Martin heeft al snel contact met allerlei klanten die een (tweede) huis willen kopen.

Toen de klanten door de Spaanse maatregelen niet meer konden komen, hebben we de Live Virtual Tours bedacht. Martin doet de bezichtiging van huizen met een speciale camera waarmee klanten live met hem mee kunnen kijken/lopen. Het maakt een bezichtiging realistisch en je hebt live contact. Klanten kunnen vragen om een kamer nog eens te bekijken of om een extra rondje door de tuin te maken! Zo waren er klanten die vanaf hun computer in Londen zaten mee te kijken en binnenkort naar Spanje komen om de woningen in het echt te bekijken.

Ben jij toevallig op zoek naar een droomwoning in onze prachtige Axarquía-streek, het gebied ten oosten van de stad Málaga? Neem dan eens een kijkje op de website van AbraCasaBra Real Estate. Of het nu gaat om een vakantiehuis huren of een huis kopen, we helpen je graag!

Corona in Andalusië relatief laag

In Spanje samen Kerst en Oud & Nieuw vieren

Gelukkig vallen de Coronacijfers voor heel Andalusië erg mee; de besmettingsfactor ligt onder de 1 en landelijk is dat iets hoger. Na de lokale lockdown van ruim een maand heeft de Spaanse regering vanaf 12 december de maatregelen versoepeld, zodat families en vrienden Kerst en Oud & Nieuw samen kunnen vieren.

Andalusië begint eind december al met vaccineren. Via een uitgebreid netwerk dat eerder werd gebruikt voor een gelijksoortig vaccinatieprogramma wil men de inwoners gaan inenten. Daarna zal Spanje stukje bij beetje weer teruggaan naar het normale leven en kan het toerisme ook weer op gang komen. We kunnen niet wachten!Nieuwe boekingsmodule op VakantieZuidSpanje.nl

Aantrekkelijke boekingsvoorwaarden voor 2021

Met de goede berichten over het komende vaccin merken we dat de behoefte om op vakantie te gaan erg groot is. We hebben al boekingen voor de zomervakantie ontvangen. Wist je dat we onze aangepaste boekingsvoorwaarden verlengd hebben tot 1 december 2021? De aanbetaling is slechts 20% en het restantbedrag hoeft pas 4 weken voor aankomst te worden betaald. Mocht uiteindelijk blijken dat je vanwege code oranje of rood niet kunt komen, dan kun je de boeking gewoon verzetten of het restantbedrag terug ontvangen.

In de afgelopen periode hebben we ook een nieuwe boekingsmodule getest, die inmiddels op onze website is geïntegreerd. Je kunt nu niet alleen boeken via het selecteren van het gewenste vakantiehuis, maar ook op basis van de gewenste data kijken welke accommodatie er in die periode beschikbaar is. Je vindt deze mogelijkheid op onze website onder het blok met de vakantiehuizen.

Wacht dus niet langer en boek snel je plek. We zien al uit naar je komst. Bienvenido!

Bekijk onze vakantiehuizen